вівторок, 08 травня 2007 07:09

18 балконів і "мерседес" згоріли через коврик

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Жителям будинку на вулиці Кутузова, 14, вогонь завдав збитків на 80 тисяч гривень. Пожежники не могли підступитися до будинку через припарковані автомобілі
Жителям будинку на вулиці Кутузова, 14, вогонь завдав збитків на 80 тисяч гривень. Пожежники не могли підступитися до будинку через припарковані автомобілі

Уночі 7 травня згоріло 18 балконів житлового будинку на вулиці Кутузова, 14, що на Печерську. Пожежа почалася за чверть на третю ранку. Власники квартир зазнали збитків не менш ніж на 85 тис. грн. Згоріли вікна, двері балконів, у кімнатах від диму почорніли стелі.

— Цілу ніч не міг заснути через хворе серце, — скаржиться 81-річний Юрій Омільяненко із квартири N33. — Випив заспокійливого, почав дрімати. Чую — щось тріщить, дивлюся — червоні спалахи, горить мій балкон, диму повна хата. Повибігали надвір, вогонь уже охопив всі дев"ять поверхів. Під балконами горів "мерседес".

Причини пожежі встановлюють. Кажуть, балкони зайнялися від припаркованого під будинками "мерседеса". Однак місцеві жителі розповідають, що спочатку полум"я з"явилося на балконі дев"ятого поверху сусіднього під"їзду.

— Там загорілися килимки чи якісь речі, начебто хтось бачив, — каже 67-річна Людмила Васютинська. — Їх викинули з балкона надвір. А вже від них зайнялося авто.

На дверях квартири на дев"ятому поверсі, жителів якої підозрюють, немає номера. Вранці в понеділок там ніхто не відчиняв.

— Там живе подружжя, але як їх звати, я не знаю, — каже Тетяна, консьєрж будинку на Кутузова, 14.

Полум"я розповсюджувалося одразу згори і знизу будинку, з другого до десятого поверху.

— У людей повністю вигоріли вікна, двері, — каже 74-річний Роберт Васютинський. — Недавно сусід поміняв на євро. Усе згоріло, приблизно на 1,5 тисячі доларів збитків. І в нас так само.

Пожежники приїхали за викликом на Кутузова оперативно — через 4 хв. Однак загасити вогонь швидко їм не вдалося — жителі перегородили в"їзд до двору, а сам двір заставили автомобілями. Дворик на Кутузова вузенький, ще й засаджений великими деревами.

— Це центр міста, у кожному вільному місці машину приткнуть, — каже інспектор МНС Олександр Хоружний. — Щоб чужі у двір не їхали, в арці при в"їзді вкопали в асфальт металевий стовп. Самі ж за це і поплатилися. Ми тільки одну машину змогли підігнати.

Пожежникам довелося брати потрібне спорядження до рук і бігти з ним за 80 метрів у двір. Вогонь загасили через півтори години.

— Машина належала іноземцеві, — каже консьєрж Тетяна. — Він з Монако, місяців два-три як знімає на другому поверсі квартиру. Я не знаю, хто він, але машина із дипломатичними номерами.

Вогонь мало не знищив бібліотеку імені Кудрі, яка знаходиться в цьому ж будинку на першому поверсі.

— Книжки пожежники повністю залили водою, — бідкається завідувач бібліотеки 57-річна Надія Борисова, витираючи руки від сажі. — Але ж урятували, і на тому спасибі.

Зараз ви читаєте новину «18 балконів і "мерседес" згоріли через коврик ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі