вівторок, 27 липня 2021 13:11

100 тис. і без масок: Російська православна церква в Україні звозить вірян на хресну ходу
18

У вівторок, 27 липня, Російська православна церква в Україні звозить вірян у Київ для хресної ходи. Вона присвячена 1033-річчю хрещення Русі. У центр столиці для забезпечення порядку стягнули всі підрозділи місцевої поліції. Чергують нацгвардійці та співробітники ДСНС.

Про це повідомила пресслужба поліції Києва.

Фото: "Киев Сейчас"

"Після проведення інструктажів правоохоронці заступили на охорону громадського порядку. Також вони вивчили маршрути пересування вірян та сформували додаткові резервні групи з метою негайного припинення правопорушень", - зазначили в повідомленні.

За маршрутом руху колони організували локації з наметами для роздачі питної води. Також присутні медики.

Близько 100 тис. вірян вже прибули в центр столиці. Вони розмістилися переважно на галявині під деревами й чекають початку спільної молитви й ходи. Більшість людей не дотримуються маскового режиму та дистанції, пише "Сьогодні".

На Хрещатику виставили кордон поліції, на вулиці перебувають правоохоронці на велосипедах. Також на посилене чергування вийдуть вибухотехніки, поліція діалогу й кінологи з собаками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1033-річчя хрещення Русі: де в Києві перекриють дороги

Православна церква України вирішила обмежиться літургією в день святкування хрещення Русі з метою уникнення натовпів. Відбудеться вона о 16:45 в Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі. У середу, 28 липня, о 08:30 митрополит Епіфаній у цьому ж соборі очолить божественну літургію. А об 11:00 свято продовжиться на Володимирській гірці, де настоятель Православної церкви України звершить молебень біля пам'ятника святому рівноапостольному князю Володимиру.

Зараз ви читаєте новину «100 тис. і без масок: Російська православна церква в Україні звозить вірян на хресну ходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі