четвер, 21 серпня 2008 18:33

100 000

САМЕ СТІЛЬКИ гривень застави має платити кожен кандидат у мери столиці. Заставу пропонує ввести депутат від фракції Блоку Кличка в міськраді Дмитро Андрієвський, 41 рік:

— За бажання погратися треба платити. Запровадження застави в сто тисяч гривень  зменшить кількість технічних претендентів і тих, хто прагне просто попіаритися на виборах.

Норма передбачена в проекті змін до закону "Про місцеві вибори", який подав на розгляд Верховної Ради народний депутат Кирило Куликов. Андрієвський допомагав парламентарю розробляти зміни.

У проекті зазначено, якщо кандидат на посаду міського голови набирає менше як 7% голосів виборців, то заставу перераховують до міського бюджету. Андрієвський вважає це справедливим.

У позачергових виборах міського голови в травні 2008-го участь брали 79 кандидатів. Семивідсотковий бар"єр подолали троє: Леонід Черновецький, Олександр Турчинов і Віталій Кличко. Більшість кандидатів не набрали 1% голосів. Якби на минулих виборах пропозиції Куликова та Андрієвського діяли, то міський бюджет збільшився б на 7 млн 600 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «100 000». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі