пʼятниця, 10 жовтня 2008 18:36

10 гривень платять студенти за пропущену пару

Студенти Київського міжнародного університету (вул. Львівська, 49) пікетували в четвер власний ректорат. Вимагали не підвищувати плати за навчання.

— У вересні нам підвищили плату на 16 відсотків. Сказали, через інфляцію. З листопада, незрозуміло чому, знову хотіли збільшити плату — на 10 відсотків. Я й так плачу 4 тисячі доларів щороку, — каже "ГПУ" студент-другокурсник. Називатися боїться. У четвер він вийшов на пікет із плакатом "Наші батьки — не мільйонери!".

Студенти зустрілися з ректором. Він пообіцяв до 2009-го не збільшувати плату за навчання.

— Поки що не підвищуватимуть, але з нового року буде те саме. У нас є плата за пропуски. Не університет, а концтабір. Пропустив пару, запізнився на 2–3 хвилини — все. Тобі ставлять "н". Аби взяти "бігунок" і відпрацювати предмет, треба заплатити 10 гривень. Торік це коштувало п"ятірку, — розповідає студентка Анна. Вона теж боїться називати прізвище. Пояснює: кільком учасникам пікету погрожували відрахуванням. Анна додає, у закладі штрафують і викладачів. Їм можуть вирахувати із зарплатні третину, якщо неправильно відмітять студентів.

— Вони все вигадують. Ніхто не підвищував плати за навчання. З 1 листопада ми хотіли підвищити плату на 5 відсотків. Розумієте, це інфляція, це нормальне явище. У договорі зі студентами зазначено: ціна не підвищується, окрім інфляційних процесів, — говорить "ГПУ" Хачатур Хачатурян, 54 роки, ректор університету. — Поки що вирішили не збільшувати плату за навчання. А те, що студенти відпрацьовують пропуски, — нормально. У кожному університеті є лєнтяї. Усі, хто пропустив пару без поважних причин, хай платять 10 гривень. Бо викладач сидітиме з ними майже півтори години. Липових оцінок не ставитимемо. Не подобається — хай ідуть в інший вуз.

Київський міжнародний університет — приватний навчальний заклад. Готує студентів за напрямками: міжнародні відносини, філологія, психологія, соціологія, політологія, менеджмент, право.

Зараз ви читаєте новину «10 гривень платять студенти за пропущену пару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі