пʼятниця, 08 липня 2011 16:05
Іван Столярчук
Іван Столярчук
Іван Столярчук

Справжнє свято

У середу з друзями купуємо кросівки на секонд-хенді біля станції метро "Героїв Дніпра". Поміж поношених і стоптаних по 30 і 50 гривень знаходимо нові фірмові, по сотні за пару. Поруч на двох розкладачках продає одяг "від 1 до 5 гривень" молодий турок. Усіх закликає на розпродаж. При цьому тримає мобілку біля вуха:

Света, привет. Приезжай вечером, на день рождения. Собираю всех своих барышень за пять лет, что я в Киеве. Гуляем до утра, в ресторане, - говорить і загортає в пакети продане. Ховає дрібні гроші до гаманця на поясі.

Літня жінка запитує продавця, чи може купити три речі за 2 гривні, або шість - на п'ятірку. Той не дозволяє. "По рублю, по рублю - торговаться не люблю", - приспівує при цьому.

Собираю всех своих барышень за пять лет, что я в Киеве

- Ну я ж кажу: чоловіків не буде. Хіба брат приїде, допоможе, а то сам не справлюсь. Як це - в тебе немає грошей на маршрутку? - дивується у слухавку.

Складає й подає старшій киянці куплені нею розтягнуту футболку, спідницю та нічну сорочку. За кожну річ вона заплатила по гривні.

Я на роботі, - паралельно пояснює продавець Світлані. - Взяли нову точку біля якогось Хіроєва Упра. Ага, точно, Героїв Дніпра. Та яка різниця, де. Головне - гроші капають. Так що до вечора. Буде справжнє свято.

Повз ряди ношеного мотлоху йдемо до виходу. А на територію секонд-хенду заходить пом'ята життям пара під 50. Він веде її під руку, пропускає до входу першою. Очі жінки бігають по рядах зі строкатим імпортним вживаним товаром.

- Бачиш, мила, - озираючись довкола, шепоче чоловік їй на вухо, - сьогодні в тебе справжнє свято. Нарешті бригадир із нами розрахувався. Гроші з'явилися, то вибирай собі, що хочеш.

Зараз ви читаєте новину «Справжнє свято». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі