неділя, 13 травня 2012 09:00
Іван Столярчук
Іван Столярчук
Іван Столярчук

П'яні фани Подерв'янського

Червоне шовкове покривало сповзає з плечей актриси, оголюючи гарні груди. Ліворуч сусід по партеру дістає окуляри, щоб краще роздивитися красу на сцені. Праворуч закашлявся від добрячого ковтка джину з тоніком Віталік. До нічного клубу Crystal Hall я притягнув друга на виставу "Сни Васіліси Єгоровни" за Лесем Подерв'янським.

Культурне шефство над хлопцем узяв, ще коли він у мене студентом знімав кімнату. Давав користуватися своєю бібліотекою, їздили разом у Пітер. Про картини імпресіоністів у Ермітажі Віталік тоді сказав: "Якісь наркомани їх малювали".

Пояснюю, що Подерв'янський, якого він заслухував до дір, теж художник. Розповідаю, як позичав у друга першу касету Подіка, бо в гостях зміст одразу не розчув. Заважав підлітковий регіт товаришів після кожного матюка. Тепер ці репліки промовляли зі сцени актори. Смачні табуйовані слова запивали портвейном. Та й з глядачів не пив, мабуть, тільки я. Всю виставу крутив головою, на публіку дивився більше, ніж на сцену.

Вересень сподобався, у нього гарна українська

- Микола Вересень сподобався, у нього гарна українська, - сказала одна глядачка.

Інша - що Миколу треба викинути з вистави, бо в образі "Мен - пі...єц усьому" непереконливий. Але найчіткіше висловився сусід по партеру:

- Спектакль х...ня. Думав, хоч на сцені менше матюкатимуться.

Проте, майже всі глядачі до фіналу досиділи, акторів вітали стоячи. А ті жартома жалілися, що п'яні фани Подерв'янського заважали - вигукували репліки раніше за них.

Віталіка про його враження запитав, тільки коли зустрів на стадіоні "Оболоні".

- Вистава не дуже сподобалася. Було, як на матчі - третину часу відволікаєшся на хохми п'яних сусідів по сектору, гри не бачиш. Але добре, що хтось знімав. Знайшов на YouTube, нормально роздивився.

Зараз ви читаєте новину «П'яні фани Подерв'янського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі