субота, 28 липня 2012 10:00
Ірина Герасимчук
Ірина Герасимчук
Ірина Герасимчук

Вітько зазвєздєлся

Цього року скасували Таврійські ігри. Оргкомітет вирішив, що фестиваль втратив актуальність, перетворившись на солянку з музпрограми, пивних змагань та конкурсу краси.

За 17 років існування він змінив життя 237 виконавців із 17 країн. Один із них – мій земляк, лідер гурту "ТіК" ­Віктор Бронюк.

Доти Вітя був простий і відкритий хлопець. Не було складно зателефонувати йому на мобільний, зустрітися й поговорити. Але 2008-го виступ на Таврійських іграх виніс "ТіК" на хвилі популярності. На концертах стало ніде яблуку впасти, фанати істерично просили: "Вітя, давай ще". Без їхніх "Вчителька" та переписаних шатуновських "Білих троянд" не проходили родинні й корпоративні гуляння. Вітя повикидав свої телефони й найняв прес-секретаря.

Пригадую, як уперше потрапила на їхній виступ. То було 17 листопада 2005 року – мій перший день студента. Нас зібрали в концертній залі "Плеяда" на святковий концерт. На сцену вийшли четверо випускників педагогічного університету. ­Після першої пісні півзали спорожніло. На другій студенти вставали й виходили, не дочекавшись хоча б паузи.

Я та одногрупниця Валя сиділи посере­дині. Дивилися прямо в обличчя ­Бронюку. Здавалося, що артисти співають персонально нам: "Мене задовбали трамваї й колії. Кондуктори-дебіли і профілакторії". А далі: "Олені, олені, небриті й неголені…".

Хвилина Вітіного часу коштує 444 гривні

– Може, й ми підемо? – шепотіла я Валі. Крім нас, було ще менше десяти глядачів.

– Хіба тобі їх не жалко? Знаєш, як їм неприємно, що всі йдуть. Давай ще посидимо, – вмовляла подруга.

Із ввічливості сидимо на концерті 2 години.

Яким було наше здивування, коли за рік "Олені" почали масово лунати з мобільників, вікон автівок, радіо в маршрутках.

– Вітько зазвєздєлся, – каже мій колега, дожовуючи бутерброд. Він хотів покликати Бронюка на власне весілля, але навіть для земляків той заправив 10 тисяч доларів за виступ. – Треба рік лиш на це працювати.

Тепер хвилина Вітіного часу коштує 444 гривні.

Зараз ви читаєте новину «Вітько зазвєздєлся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі