субота, 11 червня 2011 14:54
Ігор Луб'янов
Ігор Луб'янов
Ігор Луб'янов

Українська в Тбілісі

Почув від колеги, що "Приватбанк" відкрив україномовне відділення в Тбілісі. Просто напередодні Дня незалежності, під час мітингів опозиції.

Наступного дня пішов туди. Хотів побачити, що ж у ньому українського. Це досить далеко від центру. У приміщенні сидять дві дівчини. Із грузинськими іменами й прізвищами. Заговорив до них грузинською. Відповіли хорошою українською.

- Це перше таке відділення, - каже Анна Марджанішвілі, оператор. - Але буде більше. Ми хочемо обслуговувати українців рідною мовою. За тиждень розпочинаємо операції з гривнею, обмін та банківські перекази. Я сама з Грузії, моя мама - українка, а тато - грузин. За освітою я архітектор.

Друга дівчина, Саломея Бзекалія, - грузинка з Меґрелії. Навчалась у Києві, потім повернулася на батьківщину. Дівчата працювали в іншій філії, коли банк почав шукати працівників зі знанням української.

Анна й Саломея нарікають, що клієнтів мало, бо не знають про відділення. Тож часто доводиться нудьгувати. Оголошення та бланки двомовні - з текстами грузинською й українською. Кажуть, їх друкували в Україні.

За день навідався до Міжнародних авіаліній України - замовляти квиток до Києва. Теж розмовляли українською.

Тепер сходжу в одне з київських відділень банку й авіакомпанії.

Зараз ви читаєте новину «Українська в Тбілісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі