пʼятниця, 10 лютого 2012 15:00
Ігор Луб'янов
Ігор Луб'янов
Ігор Луб'янов

Нам так сказали

Люблю блукати містом уночі. Коли людей немає, можна поміркувати й помріяти. Тоді несподівано знаходиш розв'язання навіть найважчих проблем.

Довго живучи за кордоном, мав "напарників" у прогулянках. Уночі там працюють комунальні служби. Замітають, прибирають сміття, навіть фарбують переходи на проїжджій частині. Вранці, о шостій годині, коли з'являються перші перехожі, спеціальні машини лише поливають вулиці водою, щоб прибити пил.

Те саме взимку. Коли замітає місто, машини з прибирання снігу розчищають його до ранку. Не тільки дороги, а й тротуари.

Бурулька вбила дружину колишнього депутата

В Україні це роблять удень, коли всі добираються на роботу. Їду в Києві маршруткою до редакції. Зазвичай дістаюся хвилин за 30. Цього разу дорога займає понад годину. Попереду поволі рухається снігоприбиральна машина. О дев'ятій ранку. Автобус переповнюють прокльони. Навіть водій, виглянувши назовні, кричить робітникам, щоб рухалися швидше - бо всі спізнюються.

- Мы работаем, не видите? Нам так сказали! - відповідають комунальники.

Тепер з'явилася проблема бурульок. Щозими трапляються по кілька випадків, коли вони падають на людей. Позаторік у центрі столиці після такого загинула дружина колишнього міського депутата. Замість того, щоб бурульки прибрати, комунальники перекривають хідники. Ніде за кордоном не стикався з такими методами роботи.

Минулого тижня розмовляю з румунською знайомою. У них теж мороз і хуртовина. Розповідаю про різницю між комунальниками. Вона каже:

- Напевне, українці люблять поспати.

І не вміють працювати, коли це потрібно, - думаю я. - Бо ж їм так сказали.

Зараз ви читаєте новину «Нам так сказали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі