четвер, 07 травня 2020 02:28

Затишний дім зі сміття: як зробити універсальне житло
7

Дім у лісі збудували з відходів
Фото: archidea.com.ua
Дім у лісі збудували з відходів
Дім у лісі збудували з відходів
Дім у лісі збудували з відходів
Дім у лісі збудували з відходів

Компанія Invisible Studios побудувала мікро-будинок в лісі недалеко від Бата, Англія. Його особливість у низькій вартості та універсальності.

Будиночок площею 40 кв. м - загострена структура під назвою "Трейлер" створений зі старої деревини, знайденої в лісі та матеріалів, збережених з будівельних відходів.

Візок на колесах використовувся для буксирування підстави конструкції на місце. На обох фронтонах торцеві полікарбонатні панелі дозволяють природного світла заповнювати простір, в той час як віконні прорізи прорізаються на довші сторони, а світлові люки встановлюються на дах.

Конструкція облицьована гофрованим скловолокном і сталлю, а внутрішня частина облицьована листами попередньо використаної опалубного фанери. Столярні вироби, в тому числі двоє сходів, зроблені з фанери. Рифлений матеріал звисає з обох кінців, створюючи захищене ганок, де можна залишити вуличне взуття.

Усередині прямокутного плану є житловий простір, яке проходить по всій довжині конструкції, з газовою плитою посередині. Туалет і невелика зона для приготування їжі розташовані по обидва боки в найширшій частині гексагональної структури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешево та зручно: порадили оригінальні варіанти сходів

У в'єтнамському місті Ха Лонг збудували житло, яке руйнує поняття класичної міської архітектури в країні. Промислове, проте прибережне місто розташоване за 160 кілометрів від столиці країни Ханой.

Житло розташоване на березі моря та гармонійно співіснує з навколишнім середовищем. Основна концепція будинку – створити простір, де люди можуть жити в лісі.

Зараз ви читаєте новину «Затишний дім зі сміття: як зробити універсальне житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі