неділя, 20 вересня 2020 02:28

Затишна спальня: як вибрати зручне ліжко
15

Фото: remontbp.com

Комфортне та стильне - саме таким має бути ліжко. Від якості сну залежить настрій та самопочуття людини. Постільна білизна, покривала і подушки - це тільки естетика і завершальна нотка при оздобленні спальні.

1. Вибір розмірів

Зручне ліжко для однієї людини повинна бути шириною 90 см. Тоді як на двох - 160 см.

Чим ширше двоспальне ліжко, то краще надягати два матраци, особливо коли сплячі люди сильно розрізняються по вазі. В цьому випадку ви будете уникати згинання матраца в середині ліжка.

2. Матеріал ліжка

Дерев'яні ліжка: дуб, бук і сосна - хороший вибір.

Варто також звернути увагу на рамки, зроблені з якісного МДФ або ХДФ. Вони трохи дешевше дерев'яних, але також можуть бути дуже міцними.

Все частіше пропонуються м'які ліжка. Їх рами можуть бути обтягнуті тканиною, в також натуральної або екологічної шкірою. Стиль і колір оббивки підкреслить характер спальні.

3. Каркас під матрас

На комфорт сну впливає каркас, на якому лежить матрац. Повне заповнення рами меблевим щитом - найдешевше, але і найменш зручне рішення.

Каркаси з дерев'яних, злегка вигнутих і з'єднаних між собою планок більш корисні для хребта. Для матраца повинна бути вибрана відповідна рама. Наприклад, для пружинного матраца не слід вибирати регульовану раму з піднятим підголовником, так як це може пошкодити пружини. Щільність розташування планок дуже важлива. Чим більше вони і чим менше відстань, тим краще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишукана спальня, якій позаздрить кожен: особливості дизайну

Зараз дуже популярними є континентальні ліжка. На них кладуть пружинний матрац не на гратчастої рамі, а на заповненій пружинами з сильфонним покриттям. Коробка і бічні сторони матраца і підголівника оббиті одним і тим же матеріалом, створюючи єдине ціле.

Перевага континентальної ліжка в тому, що ідеально пристосовується до форми тіла і має висоту 60 см. Завдяки їй легко вставати.

У спальні зручно ставити невеликі тумби біля ліжка. Вони чудово доповнять сучасний інтер'єр, якщо будуть креативними. Наприклад, з бочки, драбини, валізи чи скрині. Більше варіантів у цій підбірці незвичайних речей, які замінять тумбу.

Просто і зі смаком можна оформити інтер'єр, якщо пристосувати замість тумбочки стопку книг. Така конструкція звичайно не зможе похвалитися різноманіттям функцій, але зате улюблені книги завжди будуть "під рукою".

Зараз ви читаєте новину «Затишна спальня: як вибрати зручне ліжко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі