неділя, 19 січня 2020 23:28

Руйнуємо стереотипи: блакитна кухня вражає затишком
16

Фото: zhurnal-lady.com

Блакитна кухня - вдале рішення для сонячної кімнати. Головна властивість цього кольору - здатність створювати атмосферу спокою, при цьому освіжаючи інтер'єр.

Блакитний колір, як і зелений, є короткохвильовим. Тобто, очі на ньому відпочивають.

Також він надає одночасно і заспокійливу дію: знижує апетит, знижує тиск, благотворно впливає на настрій і нервову систему, і, разом з тим, сприяє концентрації уваги, розвиває креативне мислення. З цих властивостей випливає, що блакитний інтер'єр особливо підходить людям, що стежать за харчуванням.

Блакитний на відміну від синього не обважнює предмети і не з'їдає простір. Це барви неба і води, а тому вони поєднуються майже з усіма кольорами веселки. Найбільше із зеленим і синім. Щоб уникнути меланхолійного стану, варто відтінки збалансувати. Наприклад, блакитні шпалери на стінах, доповнити інтер'єр жовтими, червоними, яскраво-рожевими, помаранчевими меблями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диван мрії: показали вражаючі кутові дивани до різних інтер'єрах

Ще один вірний спосіб додати тепла і затишку - використовувати багато теплих природних матеріалів. Тобто столовий текстиль, килими і штори з натуральних тканин, дерев'яні меблі. Якщо кухня мала, то світло-блакитний або світлий сіро-блакитний - кращий тон фарби для стін або шпалер. Вони візуально збільшують простір і не "гасять" природне освітлення.

Інтер'єр у французькому стилі виглядає вишукано та оригінально. Його сміливо можна назвати неповторним.

Зазвичай, французькі квартири просторі з мінімумом прохідних кімнат. Мають вікна від підлоги та кімнати з високими стелями.

Не дивлячись на сильне розходження способів обробки поверхонь, різноманітність меблів їх об'єднує почуття особливого смаку, зручність і розкішна простота. Французький стиль має безліч нюансів і відтінків. Один з яких - це прованський стиль. Але він більше підходить для оформлення заміських будинків. Ми ж розглянемо міський варіант - французький стиль в інтер'єрі квартири.

Зараз ви читаєте новину «Руйнуємо стереотипи: блакитна кухня вражає затишком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі