неділя, 08 вересня 2019 23:28

Робота на дому: як гармонійно обставити кабінет
8

Фото: archidea.com.ua

Робоче місце зручно облаштувати вдома. Щоб було легко налаштовуватися на продуктивну працю, варто в дизайні дотримуватися кількох принципів.

1. Проектувати робоче місце в залежності від власних потреб. Не прив'язуватися до картинки з журналу, "офісу мрії" або стандартним комплектів меблів.

Продумати розмір стола і скільки місця для зберігання потрібно.

2. Щоб кабінет відповідати вимогам функціональності і зручності, стіл повинен розташовуватися в найвигіднішому місці. Його розташування диктують габарити і пропорції приміщення, наявність і розмір вікон, їх орієнтація на сторони світу.

Щоб стіл був дуже освітленим, його варто повертати до вікна. Тоді на його укосах можна складати речі.

3. Використання кутового столу вирішує відразу кілька проблем. По-перше, він надає велику площу робочої поверхні і більше місця для зберігання. По-друге, кутовий стіл допомагає в залежності від розташування більш раціонально використовувати доступний простір кута або зонувати велике приміщення, візуально відокремлюючи домашній кабінет від площі вітальні або спальні.

4. На обмеженій площі допомагають багатофункціональні предмети меблів, меблі-трансформер, незвичайні рішення зберігання.

Наприклад, замість столу можна використовувати секретер або відкидну стільницю, стільницю як продовження підвіконня. Стіл можна облаштувати в ніші або в секції вбудованої шафи - це дозволить приховати робочу зону від сторонніх очей.

5. Зручно вибрати прості меблі з лаконічними чіткими лініями, нейтральними фасадами, без декору і акцентної фурнітури. Закрите зберігання забезпечить більш акуратний вигляд, а відкриті секції - дозволять прикрасити робоче місце декором.

Цікаво об'єднати розрізнені предмети за допомогою єдиної колірної гами. У підборі предметів обмежитися двома-трьома кольорами, які добре поєднуються між собою. В організації допоможуть папки, спеціальні органайзери, бокси, стакани, витримані в одній колірній гамі і загальній стилістиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальне зберігання: показали найкращі кухонні хитрощі

У кожного своє уявлення про ідеальне житло. Одні віддають перевагу мінімалізму, тому прагнуть по максимуму очистити свій простір. Інші люблять додавати в інтер'єр різноманітний декор, щоб зробити атмосферу в домі більш затишною й привітною. Саме останнім найчастіше й доводиться зіштовхуватися з проблемою нестачі простору.

Зараз ви читаєте новину «Робота на дому: як гармонійно обставити кабінет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі