пʼятниця, 19 липня 2019 23:28

Показали спальні, де можна швидко заснути
8

Спальні, де можна швидко заснути
Фото: http://design-arena.com.ua
Спальні, де можна швидко заснути
Спальні, де можна швидко заснути
Спальні, де можна швидко заснути
Спальні, де можна швидко заснути

Затишок та спокій пришвидшать засинання. Щоб цього досягти треба вибрати вдале місце для сну.

Оптимальним вважається матрац середньої жорсткості. Краще самостійно протестувати матеріал і пружини матраца на собі, полежавши на ньому кілька хвилин.

На сон впливає і постільна білизна. Наскільки добре вона пропускає повітря і вбирає вологу. Виходячи з цих факторів, кращим вибором є постільна білизна з натуральних матеріалів.

Чим темніше в спальні, тим легше в ній заснути. Нервова система підпорядковується добовому циклу, орієнтуючись на зміну освітлення. Електричне освітлення та гаджети, які випромінюють синє світло, порушують добові ритми організму.

Щоб спальня сприяла розслабленню і хорошому сну, потрібна абсолютна темрява. Для цього варто повісити дуже щільні штори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали кольори інтер'єру, які підвищують працездатність

Оптимальна температура для сну становить 18 градусів. Якщо в спальні дуже спекотно і задушливо, обов'язково провітрюйте кімнату перед сном. У холодно – візьміть обігрівач, який зможете ненадовго включати перед сном, щоб забезпечити комфортну температуру.

У кольорі стін варто уникати кричущих кольорів - це надмірно стимулює нервову систему і заважає засипанню.

Світлі відтінки створюють максимально нейтральну, спокійну обстановку. Холодні відтінки на зразок синього і блакитного, заспокоюють. Темні - створюють в приміщенні відчуття ночі, стимулюючи процес засинання.

Фахівці стверджують, що темні приміщення сприяють переїданню. Саме в темряві людина розслабляється і не соромиться пригостити себе зайвим шматочком смачної їжі. Через брак світла знижується вироблення організмом вітаміну D і підвищується рівень греліну - гормону голоду.

Тому бажано добре освітлювати приміщення, вибирати житло з великими вікнами, відкривати фіранки.

Зараз ви читаєте новину «Показали спальні, де можна швидко заснути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі