четвер, 09 квітня 2020 02:28

Показали місто з надрукованих будинків на 3D-принтері
6

Фото: 24tv.ua

У мексиканському штаті Табаско розпочалося будівництво унікального поселення. Компаніям New Story, Icon та Échale, які добровільно створюють безкоштовні хатинки для постраждалих від стихійних лих, знадобилося на планування 18 місяців.

До кінця 2020 року в сейсмічно небезпечній зоні рівнин південної частини Мексиканської затоки надрукують 50 будинків. Два вже готові, і їх оформлювали згідно з побажаннями господарів.

Працює над помешканнями 3D-принтер, який дозволяє створити цементні фундамент та стіни за 12 годин. За словами творців, новітня бетонна суміш набагато міцніша, аніж традиційна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стильний дім зі стайні: показали вражаюче перетворення

Після того, як пристрій зробив свою справу, в "коробку" монтують дах, двері, вікна, декорують його.

На створення такого будинку потрібно якихось 24 години. І за добу люди матимуть помешкання, розміром 46 метрів квадратних з двома спальнями, вітальнею, ванною та кухнею. Окрім всього вищеперерахованого, власники зможуть тішитися внутрішнім подвір'ям та навісом над ганком.

За п'ять років з моменту свого заснування компанія New Story побудувала 2700 "традиційних" будинків для більш ніж 15 000 малозабезпечених мешканців Болівії, Гаїті, Сальвадору та Мексики. Останні два роки у компанії шукали інноваційні рішення для швидкого будівництва кращих будинків за менші гроші. Вартість нових будинків не розголошується.

В американському штаті Огайо з морського контейнера зробили мікробудинок із затишним інтер'єром у кольорах нейтральної палітри. Усередині облаштували вітальню, кухню, ванну кімнату й спальню.

Зараз ви читаєте новину «Показали місто з надрукованих будинків на 3D-принтері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі