четвер, 15 квітня 2021 02:28

Похвалитися перед ріднею: як стильно прикрасити пасхальний стіл
11

Фото: istockphoto.com

Великодній стіл є окрасою всього святкування. Його декор починається з вибору кольору. Скатертина - основа столу, яка продиктує колірну гамму сервіровки. Якщо вона яскрава, тоді ви створюєте барвисту історію.

Деякі хочуть яскравий барвистий стіл, інші ж залишаються прихильниками поєднання всього двох кольорів. Весняними комбінаціями є жовто-біло-зелені. Наприклад, мімоза, тюльпани та сухі гілки. Двоколірні варіанти спростять створення святкових композицій.

У натуральному великодньому столі повинні переважати світлі, димчасті і теплі відтінки зеленого, синій і рожевий, а також коричневий в кавово-молочному варіанті, сірий з відтінком коричневого, бежевий.

Альтернативою квіткових композицій можуть стати великодні дерева. На гілочки підвішують кольорові стрічки, кріплять штучні квіти та іграшки пташок. Великодній стіл прикрасять смачні шоколадні яйця і яєчно-шоколадні свічки, які традиційно є частиною свята. Декоративним оформленням є великодні прикраси: порожні розмальовані яйця на гілочках, статуетки кроликів з яйцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 яскравих ідей додати весняного настрою в інтер'єрі

При виборі аксесуарів варто орієнтуватися на вироби з натуральних матеріалів, таких як необроблене дерево. Наприклад, кора, палиці, шматочки дерева, плетіння, джутовий шпагат.

На пасхальному столі в сільському стилі не бракує в аксесуарах, таких як баночки з крашанками з декоративними кришками або прозорі куполи з дерев'яними або металевими підставками.

Якщо ви хочете створити пасхальну композицію в стилі кантрі, ви можете вибрати класичну білу скатертину або відмовитися від покриття стільниці. Поставити посуд на дерев'яний стіл разом з декоративними дрібничками - порцелянові або дерев'яні фігурки великодніх кроликів і курчат.

Світлі кухні дуже популярні, бо виглядають просторими і знімають нервову напругу. Але білий колір в якості основного фону формує враження стерильності. Дизайнери радять використовувати в якості альтернативного варіанту відтінки з палітри слонова кістка або айвори, які представляють собою гарне поєднання білого з жовтим, рожевим, бежевим, персиковим.

Подібне колірне рішення створює дуже затишну та комфортну атмосферу, чудово комбінується з іншими відтінками й вважається універсальним по відношенню до інтер'єрних стилів.

Зараз ви читаєте новину «Похвалитися перед ріднею: як стильно прикрасити пасхальний стіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі