понеділок, 02 січня 2023 09:42

Як вибрати солодкі й стиглі мандарини ‒ корисні поради

Як вибрати солодкі й стиглі мандарини ‒ корисні поради
Солодкі мандарини можна обрати за зовнішніми ознаками. Фото: lt.ogo.ua

Мандарини та апельсини ‒ неодмінні атрибути новорічних свят. Важливо вміти обрати стиглі й солодкі.

Щоб не помилитися, варто знати кілька зовнішніх ознак, пише Gazeta.ua.

Вибираючи мандарини, насамперед потрібно придивитися до їхнього кольору. Стиглі і солодкі мають бути насичено помаранчевими. Якщо мандарин жовтий, зеленуватий або блідий, найімовірніше, він буде кислий на смак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ароматна свічка з мандарина ‒ як виготовити

За формою стиглий мандарин має нагадувати ідеальну кулю. Потрібно також звернути увагу на шкірку фрукта ‒ у солодкого мандарина вона не дуже товста, а в кислого – тоненька.

Солодкий мандарин важчий, тому достатньо взяти мандарин у руку, він буде важчим за неспілий, а отже, кислого. Стиглий та соковитий плід має також приємний цитрусовий аромат.

Смачні мандарини також пружні, але не жорсткі. Не беріть м'які мандарини, будь-які ушкодження впливають на їхню якість.

Українцям порадили, як харчуватися в умовах війни, щоб зберегти здоров'я. Громадянам дали вісім порад. Про це повідомив Центр громадського здоров'я.

Українці традиційно зустрічають Новий рік за святковим столом, за яким збираються друзі та родичі. У важкі періоди підтримка близьких особливо важлива. Та й якщо є можливість потішити рідних смачними стравами, чому б це не зробити. Gazeta.ua зібрала прості страви на Новий 2023 рік, які не лише стануть окрасою свята, а й приготувати їх можна швидко й легко.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати солодкі й стиглі мандарини ‒ корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі