четвер, 06 серпня 2020 09:51

Інтер'єр дитячої кімнати: як розділити простір хлопчика і дівчинки
11

Фото: idei-dekoru.com

Жити в одній кімнаті різностатевим дітям часто стає проблемою. Щоб весь час не мирити дітей через побутові суперечки, варто відразу розділити їхній простір.

Коли ви ділите кімнату, обидві дитини повинні відчувати, що вони мають рівні права в кімнаті – місце для ліжка, шафки, ігровий майданчик.

У дітей є окремі полички для своїх речей. Поки хлопчик задовольняється видом з вікна, у дівчинки власна порожня стіна, яку вона може прикрасити, як їй заманеться.

Для невеликих кімнат це завдання ускладнюється. Тому можна втілити стандартний інтер'єр – двох'ярусна або двомісне ліжко, суцільна стінка, ідентична постільна білизна і, можливо, різнокольоровий килимок, щоб розбавити колір.

Стіни мають бути пофарбовані в нейтральні тони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стильна спальня підлітка: як не помилитися з дизайном

Дітей треба привчати до порядку, і краще за все виділити їм окремі шафки або полички. Так вони вчаться бути відповідальними. Особливо це важливо в кімнатах різностатевих дітей, тому як одяг та іграшки у них різні. Окремі полки, шафи – відмінна ідея – менше щоденних сварок і кожен несе відповідальність за свої речі.

У невеликих спальнях, де навчальний стіл може займати значне місце, можуть допомогти багатофункціональні меблі.

Дуже часто через відвідування ванної кімнати і туалету в один і той же час у дітей виникають сварки. Можна виділити їм окремі шафки для туалетного приладдя, щоб вони не брали речі один одного.

Можна встановити велику раковину з окремими кранами і шафами, що висять по обидва боки. Так у кожної дитини буде своя територія.

Модно виглядати в кольорі бірюзи буде і спальна кімната, і ванна, а також кухня або вітальня. Потрібно взяти до уваги, що бірюзовими може бути не тільки елементи меблів, але і стіни, і декоративні частини інтер'єру.

Головна перевага використання цього кольору полягає в тому, що він асоціюється зі спокоєм. Тому дозволяє розслабитися після важкого робочого дня і набратися сил. Універсальність кольору дозволяє використовувати його при оформленні практично будь-яких інтер'єрів, незалежно від їх стилю.

Зараз ви читаєте новину «Інтер'єр дитячої кімнати: як розділити простір хлопчика і дівчинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі