четвер, 21 червня 2018 18:31

Художній розпис стін входить у моду
17

Художній розпис дає безмежний простір для польоту фантазії
Фото: Houser.su
Художній розпис дає безмежний простір для польоту фантазії
Художній розпис дає безмежний простір для польоту фантазії
Художній розпис дає безмежний простір для польоту фантазії
Художній розпис дає безмежний простір для польоту фантазії

Художній розпис стін нині є однією з найбільш актуальних технік декорування. І немає значення, у якому стилі інтер'єр приміщення, — вдало підібраний малюнок стане оригінальним акцентом у будь-якій композиції. Пише Bouw.

Головна перевага художнього розпису стін — можливість створити унікальне оформлення квартири. Оригінальний малюнок можна підібрати для будь-якої кімнати. Ванна й кухня — не виняток.

Підійде художній розпис стін не лише для житла, а й для оздоблення під'їзду, кафе, ресторану, різних розважальних закладів, офісу, фасаду будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 основних трендів оздоблення інтер'єрів 2018

Варіацій сюжету настінного малюнку безліч. Вибір може пасти на лісові чи морські пейзажі, флористичний орнамент, весняні композиції з пташками й цвітом дерев, зображення тінистих алей чи заходу сонця, вид на нічне місто чи гори. Органічно вписати малюнок можна в будь-який дизайн інтер'єру, зокрема й у хай-тек, прованс, класику, східний стиль.

Для оздоблення стін дитячої кімнати щось більш доречне, ніж художній розпис складно знайти. Ця техніка дозволяє втілити практично будь-який задум. Улюблений герой мультику, сюжет казки, різні чарівні персонажі — що б дитина не побажала, усе може постати на стінах її кімнати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оформлення невеликої спальні: як візуально розширити простір

Для створення художнього розпису стін використовують фарби: акрилові, олійні , флуоресцентні, люмінесцентні, темперні або трафаретні. Усі вони є безпечними для здоров'я.

Найбільшу популярність має акрил. Настінні малюнки із цієї фарби легко наносяться, швидко сохнуть, не виділяють неприємного запаху й не вигорають. Окрім того, завдяки плівці, яка утворюється поверх акрилу, зображення так просто не стирається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 хитрощів, як дешево зробити ремонт

З олійною фарбою працювати складніше, але вона дозволяє промальовувати навіть дрібні деталі. Малюнок, виконаний такою фарбою, отримується більш живим.

Часто дизайнери вдаються до комбінованого розпису. Суть його в тому, що основний малюнок виконується з акрилу, а потім доповнюється флуоресцентними фарбами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали неймовірні фото перетворень до та після ремонту

Щоб зробити художній розпис стін можна звернутися за допомогою до професіоналів або спробувати впоратися з цим власноруч. Навіть тим, хто не має таланту до малювання, це під силу. Так, можна самому зробити трафарети, придбати уже готові або знайти компанію, яка виготовляє їх на замовлення.

Раніше показали 10 дизайнерських рішень, як оригінально пофарбувати стіни. Для цього не обов'язково шукати професіоналів — цілком під силу буде все зробити власноруч.

Зараз ви читаєте новину «Художній розпис стін входить у моду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі