пʼятниця, 30 квітня 2021 15:05

Хитрі способи зонування простору: підказки дизайнери
10

Як зонувати тісну квартиру
Як зонувати тісну квартиру
Як зонувати тісну квартиру
Як зонувати тісну квартиру
Як зонувати тісну квартиру

Зонування потрібно як для просторого, так і для тісного приміщення. Важливо знати, які прийоми дозволять отримати максимально вдалий результат. Деякі рішення слід планувати ще на етапі підготовки ремонту.

Про них розповідає дизайнер Антоніна Казак.

Можна вибрати перегородки з гіпсокартону або з рейок. Вдалим є й зонування за допомогою подіуму.

Щоб не красти простору, можна поєднати матеріали чи колір. Наприклад, комбінування плитки та ламінату на кухні, щоб поділити обідню зону від зони готування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великодній декор з натуральних матеріалів: 15 яскравих ідей

Урізноманітнити дизайн і візуально розділити кімнату на зони можна за допомогою освітлення. Тут найкраще справляться вбудовані стельові світильники. Для створення більш затишної атмосфери знадобляться лампочки з теплим жовтим світлом.

Для активних зон підійде яскраве світло, а в місцях розслаблення світло повинне бути м'яким і приглушеним.

Зараз у тренді прозорі і матові скляні перегородки. Для їх виготовлення використовується особливо міцне і безпечне для людини гартоване скло. Навіть при розбиванні поверхні, людина не пораниться через спеціальну захисну плівку, що не дає склу розлетітися.

Дизайн житла у темних тонах зараз на піку популярності. Це доводить столична квартира 75 м2. Під час її ремонту використали кольори коричневий, графітовий та сірий.

Інтер'єр кухні-вітальні виконаний в сірих відтінках з дерев'яними та графітовими елементами. Кухню та вітальню умовно розділяє острів для приготування їжі з хромовою витяжкою, а також обідній стіл на чотирьох людей.

Зараз ви читаєте новину «Хитрі способи зонування простору: підказки дизайнери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі