неділя, 09 червня 2019 23:28

Гігантський готель: в аеропорту відкрили унікальний заклад
10

Фото: his.ua

У будівлі колишнього авіа терміналу Нью-Йорку відкрили готель.

Історія нью-йоркського аеропорту Джона Ф. Кеннеді почалася у 1955 році і він повинен був стати парадними воротами для туристів з усього світу. Тут вперше почали використовувати телетрапи, оголошувати інформацію про рейси по гучномовцю, тут з'явилася перша система відеоспостереження, багажні каруселі, електронне табло з розкладом рейсів і електронні ваги на стійках реєстрації.

Термінал символізує собою політ і виконаний у вигляді великої білої птиці з гігантськими крилами. Можливо, завдяки цьому успішно реалізованого архітектурному задуму, в 1994 році аеропорт офіційно визнали пам'яткою Нью-Йорка, а у 2005, вже після закриття, термінал увійшов до реєстру історичних об'єктів національного значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали скромний будинок, який дає можливість бути ближчим до природи

Через 18 років після закриття термінал знову відкриває свої двері як готель. Реставраційні роботи довірили архітектору Бейеру Бліндеру Белю.

Тут немає чітких граней, перегородок і стін, а все як би перетікає з одного в інше, символізуючи постійний рух.

Гостьові номери, а їх тут 512, розташувалися в "крилах" колишнього термінала. Оригінальну колірну гамму (білий колір у поєднанні з відтінком "червоний чилі") зони реєстрації та кафе зберегли.

Тепер тут лаундж-зона, де працюють ресторан Paris Café на 200 місць і коктейль-бар.

Також сучасний готель може похизуватися простором для проведення заходів площею 50 000 м², величезним тренажерним залом, басейном на даху та оглядовим майданчиком з видом на злітно-посадкову смугу. Важливий факт: в організації інтер'єрів номерів були використані меблі бренду Knoll, які також спроектував Саарінен.

Зараз ви читаєте новину «Гігантський готель: в аеропорту відкрили унікальний заклад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі