Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2018 05:28

Дизайнери розповіли про тренди інтер'єрів в 2018 році
13

Тренд сезону – Африка – диктує свої правила
Фото: Светлана Сабрі, Facebook.com
Тренд сезону – Африка – диктує свої правила
У цьому сезоні модні яскраві відтінки зеленого і блакитного
У цьому сезоні модні яскраві відтінки зеленого і блакитного
У цьому сезоні модні яскраві відтінки зеленого і блакитного

Дизайнер-декоратор Світлана Сабрі поділилася спостереженнями і враженнями від пройшла нещодавно в Парижі виставки дизайну інтер'єрів "Maison&Objet". З 1995 року це найбільший у світі салон, де представлені провідні компанії, дизайнери, ідеї оформлення простору.

Пилові фонові кольори
Ми вже давно не боїмося експериментів з кольором наших стін, і сміливо фарбуємо їх, як підказує нам мінливий настрій. Що ж, настав час знову вибирати фарбу.

У цьому сезоні модні яскраві відтінки зеленого та блакитного стають трохи "припыленными", складними. Ніжний блакитний став темніше і глухо, як море туманним ранком.

Бірюза хоч і залишилася в тренді з минулих сезонів, стала цікавішою, як ніби припорошена дорожнім пилом. Відтінки зеленого, хоч і соковиті, але виглядають не менш благородно.

Це вже не колір затіненого їли, а так званий sage, колір степового, шавлії. На цьому тлі весь домашній декор грає по-новому.

Автор: Светлана Сабрі, Facebook.com
  Тренд сезону – Африка – диктує свої правила
Тренд сезону – Африка – диктує свої правила

Погуляємо по Африці

Цієї весни і влітку заволодіють світом яскраві фарби. Тренд сезону – Африка – диктує свої правила. Якщо ви пам'ятаєте вбрання південноафриканських красунь з величезними тюрбанами і всілякими яскравими візерунками, то легко зможете уявити, як поєднувати кольори в інтер'єрі. Зелений вільно сусідить з червоним, бірюзовим, блакитним, помаранчевим. Сервіровка столу і обстановка яскравіє чистими життєрадісними кольорами.

Фаворитом серед соковитих африканських фарб став насичений жовтий колір. Навіть ті дизайнери, які не зважилися прикрасити свої колекції всіма кольорами веселки, обов'язково використовували жовтий, як яскравий акцент на сірому або чорно-білому тлі.

Африка проникла навіть у майстерні гламурних luxury-брендів у вигляді аксесуарів, візерунків, рослин і картин. Ви запросто могли побачити розкішний диван з позолотою і поруч – домотканий килим.

Нехай ці новини не засмучують любителів спокійних пастельних відтінків – пастель все ще в тренді. Додайте трохи африканського декору або аксесуари нового модного золотого відтінку – рожевого золота, і ваш інтер'єр заграє по-новому.

Рослини

Рослини на останній виставці були всюди: на стінах, на посуді, в гігантських кашпо. Складається відчуття, що стирається межа між будинком і садом. В будинку буйно розростається велика соковита зелень, а в саду стоять м'які крісла, дивани, етажерки. Листя монстери так популярні, що їх можна було побачити практично на кожному стенді.

Фаворит минулого сезону ананас залишився в нових колекціях декору, але відійшов на другий план після появи нового улюбленця всіх дизайнерів – кактуса. Посуд, лампи, вази, текстиль, картини та інші предмети просто рясніють всілякими кактусами. Нарешті ці колючі ізгої дочекалася свого зоряного часу!

Ще один модний прийом з рослинами – висаджувати кактуси або цибулинні квіти в великі прозорі ємності, на саме дно, додавши туди зовсім небагато грунту і задекорувавши його камінчиками.

Автор: Светлана Сабрі, Facebook.com
  Тренд сезону – Африка – диктує свої правила
Тренд сезону – Африка – диктує свої правила

Головна птах сезону

Не секрет, що не тільки колір або форма можуть стати модними. Це ж стосується і тварин. Ми всі пам'ятаємо повальне захоплення котиками, пандами, фламінго та іншими красенями з тваринного світу. Пора зустрічати нового фаворита – тукана. Ця яскрава птах просто зачарувала всіх дизайнерів.

Як і кактуси, туканів можна побачити у всіляких варіаціях, іноді – в сусідстві з яскравими папугами. Багато бачили в новинах м'яке крісло, повністю зроблена з плюшевих туканів. Незвичайна, але дуже характерна деталь, яка якраз і демонструє моду на яскравість, масштаби і деяку надмірність.

Поряд з туканами, літні колекції присвячені підводного світу. Всілякі риби, морські зірки, корали прикрашають килими, посуд і картини багатьох брендів.

Починаючи від еко-стилю, де риби витесані з необробленого дерева, до суто класичного морського червоно-синьо-білого поєднання і навіть розкішних колекцій, де риби, медузи і морські зірки, виконані в золоті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати ідеальний колір для кухні.

Каміни уже давно перестали бути предметом розкошу. Ними не тільки обігрівають будинки, а й створюють затишну атмосферу. Тоді вибирають електричні пристрої, які імітують вогонь без виділення тепла. Біля нього можна облаштувати красиву зону відпочинку, розташувавши компактний диван або кілька крісел. Тоді він стає центральним елементом вітальні. Від його розташування і оформлення буде залежати вибір меблів, декоративних елементів і сама стилістика кімнати. Для невеликих кімнат краще вибрати кутовий камін, який економить площу.

Зараз ви читаєте новину «Дизайнери розповіли про тренди інтер'єрів в 2018 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути