понеділок, 01 жовтня 2018 16:58

Божевільні будинки і штучні водоспади: показали шедеври сучасної архітектури
5

1 жовтня будівельники та інженери відзначають Всесвітній день архітектора.

В УНІАН пропонують добірку найбільш вражаючих архітектурних шедеврів світу.

Концертний зал імені Уолта Діснея, Лос-Анджелес, США

Концертний зал імені Уолта Діснея спроектований у стилі деконструктивізму. Будівля створена поєднанням сталевих блоків, які ніби роз'їжджаються в різні сторони. Зовнішній вигляд споруди критики сприйняли неоднозначно, проте акустика вражає.

Автор: Вікіпедія
  Концертний зал імені Уолта Діснея
Концертний зал імені Уолта Діснея

"ХАБІТАТ 67", Монреаль, Канада

Житловий комплекс у Монреалі "Хабітат 67" схожий на конструктор. 354 модулі-кубики розташовані у різних комбінаціях. Вони утворюють 146 квартир із терасами на даху сусідів знизу.

Автор: Вікіпедія
  «ХАБІТАТ 67»
«ХАБІТАТ 67»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали найбільш неприступні замки Європи

Кунстхаус, Грац, Австрія

Цей музей сучасного мистецтва називають "дружнім інопланетянином". Відвідувачам будівля нагадує інопланетну істоту, морське чудовисько або зламану волинку.

Автор: Вікіпедія
  Кунстхаус
Кунстхаус

Ханг Нга, Далат, В'єтнам

За ексцентричний вигляд цей готель туристи назвали "божевільним будинком". Це казкове дерево з химерними стінами та казковими камінами у вигляді тварин.

Автор: Вікіпедія
  Ханг Нга
Ханг Нга

Хмарочос із водоспадом, Китай

У китайському місті Гуйян відкрили хмарочос із найбільшим штучним водоспадом у світі. Його висота сягає 108 м. Водоспад запускають 4 насоси, а воду збирають у величезному резервуарі на землі.

Автор: Вікіпедія
  Хмарочос з водоспадом
Хмарочос з водоспадом

Люди створили ботанічні сади, щоб відчувати красу природи і сповна насолоджуватися нею. Деякі вражають не тільки різноманітністю флори, але і дивовижною композицією та ландшафтним дизайном.

Зараз ви читаєте новину «Божевільні будинки і штучні водоспади: показали шедеври сучасної архітектури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі