вівторок, 11 вересня 2018 19:11

Автоматичний полив кімнатних рослин: як обрати найкращий

Автоматичний полив кімнатних рослин: як обрати найкращий
Автоматичні крапельні пристрої встановлюють у горщики кімнатних рослин, коли немає змоги їх поливати. Фото: Biglipoint.com

Автоматичні крапельні пристрої встановлюють у горщики кімнатних рослин, коли немає змоги їх поливати. Найчастіше в офісних приміщеннях або під час відсутності вдома господарів.

Коштують системи від 30 грн. Вартість залежить від принципу роботи й виробника.

Найдешевші - акваглоби. Це грушоподібна посудина, яку наповнюють водою і опускають горлечком у ґрунт, ближче до коріння. Коли він висихає, відбувається процес газоутворення. Бульбашки повітря потрапляють у посудину, й вода починає знову живити рослину. Поливає квіти самостійно від семи до десяти днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 розкішних кімнатних рослин, які потребують мінімум догляду

"Решта пристроїв коштують дорожче, бо оснащені електронними системами. Зате вони можуть точніше давати необхідну для квітки кількість рідини й поливати її більш як місяць", - каже Gazeta.ua Олена Саврадим із магазину кімнатних рослин в Києві. - "Популярні - крапельні поливалки. Вони складаються з ємності для води, насоса, шланга, блоків живлення та керування. На ньому можна виставити з яким проміжком часу поливати рослину, яку кількість води подавати. Коштують від тисячі гривень. Більшість таких систем працюють одразу на декілька горщиків".

Кімнатні рослини можуть замінити вологе прибирання та провітрювання кімнати. Вони врятують від задухи, подбають про стан шкіри і дихальної системи. Також позбавлять від втоми, сонливості та дратівливості.

Зараз ви читаєте новину «Автоматичний полив кімнатних рослин: як обрати найкращий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі