пʼятниця, 22 травня 2020 11:24

Як вибрати тихий, але потужний пилосос

Для кімнат із гладким покриттям, вузьких доріжок і килимів із коротким ворсом підійдуть пилососи з двигуном потужністю 1,5–1,7 кіловата.

Автор: blog.allo.ua
  Тихий пилосос підходить для родин з дітьми та домашніми тваринами
Тихий пилосос підходить для родин з дітьми та домашніми тваринами

Для товстих килимів треба пристрій потужністю щонайменше 2 кіловати. Проте такі пилососи важкі, громіздкі, сильно шумлять, тягнуть за собою легкі доріжки й килимки.

Так радить Костянтин Волошин, консультант столичного магазину побутової техніки.

"Важливо звертати увагу на потужність не двигуна, а всмоктування. Це називається ефективність пристрою. Як діодні лампочки — споживають електрики менше за традиційні, а світять яскравіше. Для ефективного прибирання вистачить потужності всмоктування 750 ватів. Буває, пилосос має двигун потужністю 2 кіловати, а через велику кількість фільтрувальних елементів сила втягування мала. Мотор перевантажується, швидко виходить з ладу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальні речі з мотлоху: на що пустити старі джинси

Радить звертати увагу на рівень шуму під час роботи.

Оптимальний — 60–65 децибел. Під час прибирання хата не гуде, сусіди в стіни не стукають. Що гучніший пилосос, то гірше.

Шум тисне на голову, заважає всім, лякає домашніх тварин.

Крім вибору пилососу, часто виникають проблеми з купівлею столу у вітальню. Він може бути обіднім або журнальним. Обидва варіанти важко вибрати.

Найкраще стіл розмістити біля вікна або посеред кімнати. Найчастіше в кожній вітальні можна побачити великий, просторий диван і телевізор, встановлений навпроти нього. У такому інтер'єрі доречним буде компактний журнальний столик. Він особливо зручний в експлуатації, досить легкий, що дозволяє при необхідності перемістити його без особливих зусиль.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати тихий, але потужний пилосос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі