пʼятниця, 31 березня 2017 11:16

5 особливостей кімнати в скандинавському стилі
17

Фото: design-homes.ru

Скандинавський стиль інтер'єру створили у північних країнах, щоб вирішити проблему браку денного світла довгими зимовими ночами. Він відрізняється від решти стилів простотою, спокоєм, лаконічністю та стриманістю.

Кімната в скандинавському стилі - світлий вільний простір, масивні меблі, затишний текстиль і стриманий декор. Головний критерій дизайну - простота.

Колір. Інтер'єр має бути витриманий в світлих, прохолодних тонах - білий, світло-сірий, блакитний. В якості додаткових в дизайні використовуються тони натурального дерева, каменю, пісочний і коричневі відтінки.

Основний колір стилю - білий, який створює відчуття чистоти і підвищує освітленість.

Матеріали. Використовуються натуральні матеріали: камінь, дерево, кераміка, штукатурка.

Декор. Можна використовувати прості елементи яскравих кольорів або предмети складної форми, але спокійних тонів. Акцент можна зробити на синьому, бірюзовому, жовтому, червоному та чорному кольорі.

Текстиль має бути також натуральний: льон, бавовна, джут.

Світло. Природнього світла в північних країнах замало, у дизайні багато уваги приділяється штучному освітленню.

У вітальні доречними є торшери, бра, настільні лампи, свічки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 правил оформлення дому в еко-стилі

Використання дерева.

Для скандинавської ванної кімнати характерно використання дерева. З нього виготовляють умивальники, дзеркальні рами, шафи.

Зараз ви читаєте новину «5 особливостей кімнати в скандинавському стилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі