неділя, 31 березня 2019 17:40

5 ідей освіжити інтер'єр без капітального ремонту
7

Фото: noviydom.com.ua

Оновлення інтер'єру займає багато часу та сил. Щоб мати змінений дизайн без зайвих затрат часу та грошей, допоможуть креативні прийоми. Вони вдихнуть в інтер'єр нове життя.

Акцент на дверях

Акцентний відтінок фарби створює відчуття широкого, грандіозного отвору, акцентувати увагу на сусідньому приміщенні. Подібний візуальний ефект робить дверний отвір декоративним елементом інтер'єру.

Для цього необхідно пофарбувати в обраний відтінок отвір зсередини і стіни, що обрамляють його. Чим ширше пофарбовану ділянку, тим ефектніший результат.

Чарівний портал

Ще один ефектний прийом - скористатися фарбою, щоб створити ілюзію тривимірного елемента. Простір усередині ілюзорного отвору можна розфарбувати в колір денного або нічного неба. А можна - обклеїти шпалерами із зображенням лісу, пустелі, морського дна, щоб створити враження чарівного порталу, провідного в таємне вимір.

Губка

Вона надає стіні фактурності. Губка має бути не дуже м'якою і з великими порами. Потрібно трохи торкнутися губкою до шару фарби в лотку і так же легко доторкнутися до стіни. На поверхні залишаться плями неправильної форми, які прикрасять поверхню.

Якщо губка буде занадто мокрою, то замість текстурного ефекту на стінах вийдуть плями. Губки можна періодично міняти - це захистить від надлишку фарби і забезпечить варіативність візерунка.

Особливо ефектно виглядає металік в якості верхнього шару. Подібний прийом допоможе закамуфлювати наявні не виводяться плями на стінах, механічні дефекти поверхні та інші вади.

Сітка

Для цієї фактурної розмальовки, потрібно прикріпити сітку до стіни. Тут допоможе скотч або малі цвяхи. Фарбувати стіну потрібно поверх матеріалу, озброївшись невеликим і добре віджатим валиком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешево та сердито: 5 універсальних способів очищення побутової техніки

Патьоки

Це зробить приміщення унікальним, а й зробить стелі візуально вищими. Для цього набрати в тюбик трохи фарби і видавити краплі на приблизно однаковій відстані одна від одної. За рахунок варіювання кількості фарби вийде оригінальний ефект патьоків різної довжини. Врахуйте, що фарба повинна бути досить рідкою, на водній основі. Найкраще виглядають відтінки, контрастні по відношенню до фону.

Цегляні стіни роблять інтер'єр теплішим та затишнішим. Вони добре вписуються в різні стилі.

Візуальні властивості цегли мають безліч декоративних матеріалів, наприклад, плитка або шпалери із зображенням цегляної кладки. На тлі білих стін красиво виглядає дерев'яні меблі на витончених ніжках. Світла підлога і диван забезпечують відчуття легкості, контрастуючи з грубістю і масивністю цегли.

Дуже ефектно виглядає поєднання грубої зношеної поверхні цегли з розкішними матеріалами та вишуканими меблями. Такий виразний контраст завжди виглядає стильно і привертає увагу.

Зараз ви читаєте новину «5 ідей освіжити інтер'єр без капітального ремонту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі