вівторок, 25 лютого 2020 02:28

Вражаючі поєднання: як вдало вибрати колір кухні
14

Інтер’єр кухні 2020: як вибрати колір
Фото: idei-dekoru.com
Інтер’єр кухні 2020: як вибрати колір
Інтер’єр кухні 2020: як вибрати колір
Інтер’єр кухні 2020: як вибрати колір
Інтер’єр кухні 2020: як вибрати колір

В оформленні кухні важливий не тільки сам колір, але і його поєднання з формою та розміром приміщення. До того ж, кожен колір по-особливому впливає на психологічний стан мешканців.

У стандартних кухнях хрущовок і чеських проектів, які передбачають площу 5-7 квадратних метрів, не варто вибирати дуже яскраві кольори. В них мозок буде швидше втомлюватися, а стіни будуть "тиснути". Це саме можна сказати і про темні кольори, оскільки вони ще більше крадуть простір. У невеликих кухнях краще віддати перевагу світлим кольорам, деревним відтінкам і природним поєднанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самостійний ремонт квартири - гострі підводні камені одиночного плавання

Насичені кольори (червоний, бордовий) можуть викликати зайве збудження, а темні (чорні, кольору бетону) можуть навіювати апатію або роздратування. У кухні варто уникати великої кількості глянцевих поверхонь, оскільки від подібного можуть втомлюватися очі. В цілому, найбільш оптимальний варіант для сприятливого психологічного ефекту – натуральні кольори в оформленні кухні.

Від громіздких настінних шафок варто відмовитись на користь відкритих поличок. Це дозволить уникнути перевантаження простору й додати в інтер'єр більше динаміки. Застосувати такий хід можна за оформлення кухні в будь-якому стилі — від строгого мінімалізму до вільнолюбного бохо-шику.

Зараз ви читаєте новину «Вражаючі поєднання: як вдало вибрати колір кухні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі