вівторок, 10 грудня 2019 08:21

Журнал з оголеною актрисою на обкладинці розкупили за день

Журнал з оголеною актрисою на обкладинці розкупили за день
Г'ю Гефнер запустив журнал Stag Party – "Похмілля". Згодом перейменував його на Плайбой. Фото: pre-party.com.ua

Перший номер чоловічого журналу Playboy з Мерилін Монро на обкладинці вийшов 10 грудня 1953 року в Чикаго. Один номер коштував 50 центів, тому тираж - 70 тисяч примірників розкупили за день. Він приніс славу і його творцю Г'ю Гефнеру і актрисі Мерилін Монро.

Г'ю Гефнер народився 9 квітня 1926-го в місті Чикаго. У школі видавав намальовану власноруч газету з карикатурами. Два роки служив військовим кореспондентом у штабі Тихоокеанського флоту США. Працював редактором журналу Shaft, потім – у відділі реклами журналу Esquire. На позичених у інвесторів i матері 9,6 тисячі доларів запустив журнал Stag Party – "Похмілля". Згодом перейменував його на Playboy – "Гультяй".

"Ще в армії я побачив, який успіх у чоловіків мають картинки оголених жінок. Хотів створити журнал такий, як Esquire, але динамічніший, відвертіший, розкутіший і сексуальніший. Де б замість фотографій породистих коней і джентльменів були знімки оголених дівчат", - згадував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В першому коміксі Бетмен носив червоні штани та крила

1955 року Г'ю вирішив друкувати у своєму журналі фото не лише кінозірок, а й звичайних дівчат. Оголеними позували найкращі топ-моделі й акторки світу. На початку 1960-х Гефнер створив телешоу "Пентхаус Плейбоя", купив особняк, відкрив перший клуб Playboy у Чикаго.

У компанію Playboy Enterprises входило книговидання, модельне агентство, звукозаписна і кіностудія. Скандальну популярність у СРСР журнал Playboy отримав 1989-го, після розміщення фото на обкладинці радянської актриси Наталії Негоди. Щороку журнал приносив близько $6 млн тільки у роздрібному продажу. Г'ю Гефнер помер у Лос-Андже­лесі 27 вересня 2017 року в своєму особняку.

Бетмен поруч із Суперменом і Людиною-павуком - один з найвідоміших супергероїв. 28 травня 1939 року американському видавництві DC Comics Вийшла перша книга коміксів "Бет-мен" художника Боба Кейна і письменника Білла Фінгера.

Зараз ви читаєте новину «Журнал з оголеною актрисою на обкладинці розкупили за день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі