понеділок, 28 січня 2013 10:54

Золотий вінок знайшли при будівництві метро в Салоніках

Автор: Фото: zhelezyaka.com
 

Золотий вінок, якому близько 2,3 тисячі років, знайшли археологи в суботу на місці будівництва метро в Салоніках, повідомив в неділю сайт грецької газети "Елефтеротіпія".

Вінок знаходився у великому, але не дуже багатому похованні так званого македонського періоду. Хоча вінок і зроблений із золота, він не відрізняється вишуканістю царських майстерень, тому його господар навряд чи належав до вищого стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдавніший лук міг бути ознакою престижу - археологи

Розкопки проводяться зараз в складних умовах через багатоденний дощ, і археологи ще не завершили процес обережного очищення вінка від налиплого бруду, відповідно поки не визначили його тип. Зустрічаються вінки у вигляді гілок оливи, дуба, винограду, які були призначені для чоловіків і одягали на гостини-сімпосіі. У свою чергу, вінок з мирта дарували дівчатам на весілля з побажанням щастя.

Могила, в якій знайдений вінок, знаходиться на великому давньому цвинтарі, межі якого торкнулася гілки метро, яку саме прокладають. Будівництво метро, ??при якому знайдені тисячі коштовних предметів давнини і середньовіччя, істотно затримується через археологічнірозкопки. Передбачається, що перша лінія довжиною 19,6 кілометра буде здана в експлуатацію після 12-річного будівництва в 2018 році.

Зараз ви читаєте новину «Золотий вінок знайшли при будівництві метро в Салоніках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі