пʼятниця, 09 серпня 2019 23:13

Знайшли посудину для збирання сліз

Знайшли посудину для збирання сліз
У некрополі виявили давню посудину. Фото: МК

На Таманському півострові в Росії археологи знайшли посудину зі сльозами.

Під час розкопок в античному некрополі дослідники виявили міцно закупорену пляшку. В ній була дуже солона вода, передає МК.

Археологи встановили, що концентрація солей в рідини була вище, ніж у морській воді. Припустили, що в посудині були запечатані людські сльози. Такі пляшки називали лакрімаріями. Вони наповнювалися слізьми людей, що оплакували близьких або воїнів-героїв, після чого посудину клали в склеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли масове поховання жертв більшовиків

На території некрополя, у саркофазі одного зі склепів лежала жінка з немовлям. На руці дитини були три браслета, з чого учені зробили висновок, що це дівчинка. Оздоблення склепу свідчило, що поховані були людьми високого соціального статусу. На думку археологів, мати і донька загинули в один час. Швидше за все, вони стали жертвами одного з численних зіткнень з племенами, що нападали на міста Боспорського царства.

Археологи розкопали масове поховання в Уельсі. Небіжчики лежали у кам'яних могилах 400-800 років. Саме у цей період римляни залишили Уельс, намагаючись укріпити провінції сучасної Франції від нашестя варварів.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли посудину для збирання сліз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі