вівторок, 06 серпня 2019 18:06

Знайшли перший християнський храм

Автор: dyvys.info
  Археологи проводять розкопки церкви часів Київської Русі у Буську, Львівської області
Археологи проводять розкопки церкви часів Київської Русі у Буську, Львівської області

Археологи розкопали давню церкву у Буську, Львівської області. Вона згадується у місцевих літописах. Засновником вважають першого Буського князя Давида Ігоровича з династії Рюриковичів.

На місці розкопу знайшли церковний бальзамарій та єлейницю XII ст.

"Після 4 років розкопок археологам таки вдалося знайти місцезнаходження першого християнського храму у княжому Буську. У липні дослідники розчистили фрагмент керамічного мощення підлоги руського храму. Імовірно, йдеться про церкву Богоявлення, яка згадується у втраченому Буському літописі і спорудження якої пов'язують із правлінням першого Буського князя Давида Ігоровича. А вчора, 5 серпня, знайшли церковне начиння: бальзамарій та єлейницю", – повідомив порталу Дивись.info керівник розкопок Петро Довгань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопали городище часів Ярослава Мудрого

Волинський князь Давид Ігорович відомий тим, що осліпив теребовлянського князя Василька Ростиславича за намовою Великого Київського князя Святополка II Ізяславича (1093 - 1113). Хотів захопити Галицьке князівство. Згодом розлючений за злочин родича Володимир Мономах зробив Давида ізгоєм - його позбавили Волинського князівства й посадили у Буську.

Археологи розкопали древню християнську церкву біля Галілейського моря на півночі Ізраїлю. Вони переконані, що це Церква апостолів у селищі Віфсаїда, згадана у Біблії. Її побудували над будинками послідовників Ісуса Христа апостолів Павла та Андрія. Саме на цьому місці Ісус нагодував 5 тис. людей двома рибами та п'ятьма шматками хліба.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли перший християнський храм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі