вівторок, 01 грудня 2020 01:13

Знайшли найдавніші в світі фальшиві гроші

Знайшли найдавніші в світі фальшиві гроші
Давні монети намагались зробити схожими на срібні. Фото: timesofisrael.com

В Ізраїлі встановили, що знайдені монети є найдавнішими фальшивими грошима.

Примітивні монети південного Леванту датують 1200 - 950 роками до нашої ери, повідомляє The Times of Israel.

Вони містять срібло, велику кількість міді та значну кількість інших матеріалів. Їх могли додати спеціально, щоб зробити схожими на срібло.

"Невеликий відсоток срібла у монетах змішували з іншими речовинами, в тому числі і з миш'яком, що робило їх схожими на срібло. Це підсилює гіпотезу про те, що принаймні в частині періоду це була навмисна підробка", - заявили дослідники з Хайфського університету та Єврейського університету в Єрусалимі.

Розглядали фрагменти срібних грошей з 8-ми археологічних знахідок в різних місцях Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Єрусалимі знайшли коштовну печатку із зображенням бога

"На додаток до того, що була навмисна спроба надати металу колір срібла, ми виявили, що в попередніх знахідках 1150-1200 років до нашої ери відсоток міді був вищим, а кількість миш'яку була дуже подібною в кожному фрагменті. Це схоже на організовану діяльність і що підкріплює припущення, що це фальшиві срібні монети", - заявили дослідники.

Руйнування торгових шляхів з Туреччини, Греції, Ірану, Сардинії та Іспанії, ймовірно, призвели до нестачі срібла в Юдеї.

"Цілком ймовірно, що вони використовували гроші, які вже існували в районі з попередніх періодів, до яких вони додали мідь", - зазначає видання.

У Єрусалимі, на Храмовій горі, 9-річний хлопчик знайшов золоту намистину, якій близько 3 тис. років. Побачив її, коли просіював ґрунт.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли найдавніші в світі фальшиві гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі