пʼятниця, 23 липня 2021 14:37

Знайшли монету із зображенням першого римського імператора

Знайшли монету із зображенням першого римського імператора
Монету викарбували у 15 р. до н.е. Фото: unn.com.ua

У грузинській долині Верхня Сванетія археологи знайшли срібний денарій із зображенням римського імператора Октавіана Августа.

Монету викарбували 15 року до н. е. на монетному дворі Лугдума - нині у французькому місті Ліон. За словами вчених, знахідка доводить, що Сванетія підтримувала активні зовнішні зв'язки зі світом іще в період стародавнього Риму, передає UNN.

"Дослідження виявленого у Сванетії нумізматичного скарбу показало, що цей регіон, як невіддільна частина Грузії з політико-економічної та культурної точки зору, упродовж величезного періоду підтримував тісні зв'язки як усередині країни, так і з зовнішнім світом", - зазначили фахівці.

Монету із зображенням імператора виставили в нумізматичному кабінеті музею історії та етнографії в Местії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виноград і пальма - знайшли монету, створену євреями-повстанцями 1,9 тис. років тому

Нещодавно археологи виявили 409 давніх монет під час розкопок у містечку Млейха емірату Шарджа Об'єднаних Арабських Еміратів.

Спочатку розкопали глиняний горщик завважки 9 кг. Одразу запідозрили, що всередині зберігаються рідкісні артефакти, але не хотіли передчасно пошкодити їх. Знахідку передали до лабораторії, де її обережно відчинили.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли монету із зображенням першого римського імператора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі