середа, 01 серпня 2018 23:13

Знайшли амулет у формі змії, якому 4,5 тис. років

Знайшли амулет у формі змії, якому 4,5 тис. років
У Білорусі розкопали давнє поселення. Фото: Delfi

Амулет III тисячоліття до нашої ери виявили археологи на Кривинському торфовищі у Вітебській області Білорусі.

"Із учорашнього дня ми розбираємо культурний пласт. Знахідок дуже багато - це і фрагменти розбитого посуду, оскільки кременю, які використовувалися для виготовлення знарядь праці, кістяні та крем'яні вироби. Вчора під кінець робочого дня ми виявили частину зооморфного амулета в формі голови змії. По формі голови видно, що це уж. Сьогодні ми виявили фрагмент бурштинового гудзика і кістяну флейту. Всі ці знахідки відносяться приблизно до середини III тисячоліття до нашої ери, значить, вони були зроблені приблизно 4,5 тис. років тому", - сказав керівник експедиції Інституту історії Національної академії наук Білорусі Максим Чернявський, передає "Белта".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля замку розкопали комору ХІХ століття

Археологи проводять розкопки поселення періоду середнього і пізнього неоліту і бронзового століття Осовець-2, яке знаходиться біля села Осовець Бешенковічского району.

Кривинське торфовище зберігає дерев'яні і кістяні предмети, амулети, бурштин. Білоруські археологи щорічно відправляються в експедицію на Кривинський торфовище, проводять розкопки і щоразу знаходять артефакти.

В урочищі Бармацьке поблизу Рівного українські та німецькі археологи знайшли стоянку людей періоду палеоліту віком майже 15 тис. років.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли амулет у формі змії, якому 4,5 тис. років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі