вівторок, 09 жовтня 2018 13:12

Знайшли 100-літній малюнок, де показані стосунки України та Росії

Знайшли 100-літній малюнок, де показані стосунки України та Росії
На малюнку зображений український балетмейстер Василь Авраменко. Фото: cossackland.org.ua

В архіві наукового товариства Т. Шевченка у США знайшли малюнок 1923 року, який присвячений знаменитому балетмейстеру з Черкаської області, учаснику Української революції Василю Авраменку.

Зображений козак у синьо-жовтому одязі. Він рубає шаблею змія, кольором російського триколору. Підпис під малюнком: "Авраменко в ролі Гонти відрубує голову гаду, що лізе в Україну", повідомляє "Козацький край".

Майстер сучасної військово-історичної ілюстрації, художник Богдан Піргач зазначив, що на малюнку зображений Василь Авраменко, який народився 22 березня 1895 року в Стеблеві Корсунь-Шевченківського району Черкащини. Помер 6 травня 1981 року в Нью-Йорку. Був балетмейстером, хореографом, актором, кінорежисером і педагогом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валуєва зробили посміховиськом: художник намалював портрет екс-боксера

Інші фахівці підтверджують: "Василь Авраменко перебував в еміграції в США з таким прізвищем і був єдиною знаменитістю, чию творчість можна було прирівняти до нещадного удару по ворогу на культурно-просвітницькому фронті".

Ізраїльський карикатурист Амсо Бідерман висміяв поставки новітньої російської зброї до Сирії.

На малюнку, який опублікувало вчора видання Haaretz, зображені російські військові, президент Володимир Путін і президент Сирії Башар Асад. Вони стоять біля російської зенітно-ракетної системи С-400 "Тріумф". "Якщо ми надамо С-400, вони зіб'ють усі наші літаки", - каже один із військових. Путін і Асад нервово пітніють.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли 100-літній малюнок, де показані стосунки України та Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі