понеділок, 18 вересня 2023 08:51

Змінили правила продажу алкоголю

Змінили правила продажу алкоголю
1995 року затвердили положення про марки акцизного збору. Фото: "Дебет-Кредит"

18 вересня 1995 року президент України Леонід Кучма своїм указом затвердив положення "Про запровадження марок акцизного збору на алкогольні напої та тютюнові вироби". Протягом двох днів марки мали виготовили та почати реалізовувати.

Маркою акцизного збору визнали спеціальний знак, яким маркують алкогольні напої та тютюнові вироби. Його наявність підтверджує сплату акцизного збору або належне оформлення векселя.

До 1 квітня 1996 року дозволили зберігання, транспортування і реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного збору виготовлених в Україні не пізніше 1 лютого того року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець очолив Генеральну Асамблею ООН

Кабінету міністрів у двотижневий термін наказали затвердити правила виготовлення, зберігання і продажу марок акцизного збору й маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів та визначити розміри плати за марки акцизного збору.

Похід за легалізацію Української греко-католицької церкви провели у Львові 17 вересня 1989 року. Також жителі і гості міста вшанували пам'ять жертв сталінського терору та анексій.

Зараз ви читаєте новину «Змінили правила продажу алкоголю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі