середа, 22 жовтня 2014 14:29

Завдяки новітнім технологіям вивчати історію в інтернеті стало значно простіше

Завдяки новітнім технологіям вивчати історію в інтернеті стало значно простіше
На карті Крим ще значиться територією України

Ця опція стала можливою завдяки інтерактивному атласу geacron.com. За допомогою атласу можна простежити історію формування держав, починаючи з 3000 року до нашої ери.

Над створенням карти, яка була запущена у 2011 році, працювали географи, історики, політологи і навіть математики з метою створення зрозумілої картинки еволюції людської цивілізації.

Рухатися по карті можна поступово, гортаючи назад або вперед на роки, десятиліття або відразу століття. Також можна задавати конкретні дати і локації. Історичні події зручніше спостерігати в часі на окремій шкалі - тут їх можна відфільтрувати за категоріями: політика, історія, війни, наука. Про кожну подію можна дізнатися докладніше, перейшовши за посиланням на його опис у Вікіпедії. Таким чином, GeaCron може стати дуже корисним наочним навчальним посібником з історії та політичної географії.

Втім, не всі історичні події можна побачити на GeaCron. Наприклад, потрясіння останніх років на карту не нанесені - з плином часу видно лише, як змінюються кордони держав. Якщо дивитися на Україну на початку 2014 року, півострів Крим все ще значиться в її складі. Це пояснюється тим, що на карті показана ситуація на початку року, тобто січня 2014-го. Крим, як ми знаємо, був анексований у березні.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки новітнім технологіям вивчати історію в інтернеті стало значно простіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі