понеділок, 06 листопада 2023 12:35

Застрелили президента США

Застрелили президента США
Авраам Лінкольн став одним із основоположників республіканської партії. Фото: incognita

Авраама Лінкольна обрали президентом Сполучених Штатів Америки 6 листопада 1860 року. Він боровся із рабством і нажив багато ворогів. Через п'ять років після обрання, його вбили з пістолета.

Президент походив із родини фермерів. Мав юридичну компанію "Стюарт і Лінкольн". У 37 років обраний членом Палати представників Конгресу. Він став одним із основоположників республіканської партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятник президентам висікли з гори

Основною ціллю на посаді президента була відміна рабства, надання жінкам виборчого права та возз'єднання американської нації. Принцип, за яким Лінкольн будував Америку звучав: "Уряд, створений народом, з народу і для народу".

1 січня 1863 року президент Лінкольн проголосив Прокламацію Звільнення від рабства, дія якої розповсюджувалась на чотири рабовласницькі штати, що залишились у складі США і три південних, що контролювались армією Півночі.

Лінкольн був найвищим президентом США, його зріст становив 1 м 95 см.

Будівництво найбільшого пам'ятника світу — 18-метрових голів президентів завершили 31 жовтня 1941 року на горі Рашмор в США.

Зараз ви читаєте новину «Застрелили президента США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі