понеділок, 30 листопада 2020 12:31

Випустили альбом, який розповідає про ізоляцію людини

  Обкладинка альбому "Стіна"
Обкладинка альбому "Стіна"

30 листопада 1979 року вийшов 11-й альбом британського гурту Pink Floyd - The Wall. Платівка випущена на 2 дисках. Це останній альбом, записаний в класичному складі групи і 3-й найбільш продаваний альбом в США після Thriller Майкла Джексона і Their Greatest Hits гурту Eagles.

The Wall - "Стіна" – концептуальний альбом, де всі треки об'єднані загальним сюжетом. Основна тема платівки - добровільна ізоляція людини.

Через фінансові неприємності новий диск випустили якомога швидше. Найнятий продюсер Боб Езрін допоміг поліпшити структуру альбому, прибрав біографічність й запропонував поставити в центр сюжету Пінка - персонажа, який поєднував в собі риси кількох людей. За сюжетом, Пінк перетворює хворобливе минуле і сьогодення в нові цеглинки своєї "стіни": це дитинство без батька, жахлива освітня система, "наркотичні ескапади". З похмурої історії про нігілізм і безглуздості існування, "Стіна" перетворилася в гімн покоління, що намагається знайти себе і сенс життя у світі, який продовжує відчувати на собі наслідки Другої світової війни.

Альбом протримався в 1-й сходинці чартів 15 тижнів. У грудні 1979 року платівка стала "платиновою" у Великій Британії, а в березні - у США.

Зараз The Wall - один з найбільш продаваних альбомів в Америці. За всю історію було придбано більше 30 млн копій. 1998 року в опитуванні журналу Q, у якому брали участь читачі, The Wall зайняв 65-те місце серед найкращих альбомів в історії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Богемну рапсодію" співали по 12 год. на день

Американська корпорація Apple обрала переможців у рамках щорічної музичної премії Music Awards. Американський репер Lil Baby - справжнє ім'я Домінік Джонс - став "Артистом року" через свої мільярдні стріми. Титул "Прорив року" отримала американська хіп-хоп виконавиця Megan Thee Stallion - Меган Піт. "Найкращим автором пісень" стала американська співачка Тейлор Свіфт.

Зараз ви читаєте новину «Випустили альбом, який розповідає про ізоляцію людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі