четвер, 22 серпня 2019 08:20

Відрубану голову князя законсервували в меду

Відрубану голову князя законсервували в меду
Граф Дракула тричі завойовував престол. Фото: news.rambler

Влад ІІІ Дракула 22 серпня 1456-го став господарем Валахії. Тоді йому було 25 років і він удруге зійшов на трон.

Граф Дракула - Влад Цепеш - народився в Трансільванії, в маленькому містечку Сигішоара 1430-го. Він був сином Влада II на прізвисько Дракул -"диявол" - члена католицької секти Ордену Дракона і князем Валахії.

В юності Влад III потрапив в полон до турків. 1448 року його батько і брат гинуть від рук найманців. Влад III стає правителем свого князівства, але дуже скоро тікає в монастир. Повернутися до мирського життя і до князівства його змушує жадоба помсти. Розправляється над боярами міста Тирговіште - столиці Валахії, які брали участь у змові проти його батька і старшого брата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкопали зброю князя Дракули

У жовтні 1462 року Влад Цепеш прибув до Трансільванії для переговорів про військову підтримку його протистояння Туреччині, проте був звинувачений у таємному співробітництві з турками і заарештований. Він провів 10 років у в'язниці у Вишеграді та 2 роки під домашнім арештом в Буді. Змирився зі своїм принизливим станом і запевнив короля Угорщини у своїй васальній відданості. Його відпустили за умови прийняття католицизму і одруження з двоюрідною сестрою короля.

17 червня 1476-го правитель князівства Валахія Дракула разом із 7 тис. воїнів уночі напав на 120-тисячну армію турецького султана Мехмеда ІІ. Узятих у полон Дракула наказав посадити на палі. Султан із залишками армії залишив територію Валахії. Його посланці вбили Дракулу. Відрубану голову законсервували в меду і доставили як трофей султану.

Болгарські археологи знайшли гарматні ядра. Їх використовувала армія князя Влада III Дракули. Набої виявили під час розкопок фортеці Калета в районі міста Свиштов на березі Дунаю

Зараз ви читаєте новину «Відрубану голову князя законсервували в меду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі