пʼятниця, 20 липня 2018 11:37

Відкрили велетенський саркофаг, який вважають проклятим

В Єгипті археологи відкрили 30-тонний чорний саркофаг.

У ньому виявили 3 скелети зі слідами удару по черепу. Кістки сильно пошкоджені водою, яка просочилася до саркофага через тріщину, пише Science Alert.

Історики припускали, що в саркофазі може бути труп правителя Александра Македонського, бо труна належить до 323 року до н.е., тобто незабаром після його смерті. На тому ж місці на глибині 5 метрів знайшли 40-сантиметровий фрагмент статуї чоловіка та деякі інші артефакти.

Ходили чутки, що саркофаг проклятий і постраждають всі, хто його відкриє. Чутки підігрівав чорний колір пам'ятника та його велетенські розміри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи відкрили давньоєгипетську муміфікаційну майстерню

"Саркофаг відкритий, але ми не постраждали від прокляття", - сказав генеральний секретар єгипетського міністерства старовини Мостафа Вазирі.

Вчені впевнені, що знайдені мумії не належать до правлячої династії. У саркофазі не було скарбів, масок, статуй, амулетів або написів, які зазвичай виявляли у похованнях членів царської сім'ї.

Припускають, що трупи належать солдатами. Вчені проаналізують черепи, щоб встановити вік, причину смерті та походження людей.

Автор: AJ+
  У саркофазі виявили три скелети
У саркофазі виявили три скелети
Автор: AJ+
  У саркофазі виявили три скелети
У саркофазі виявили три скелети
Автор: AJ+
  У саркофазі виявили три скелети
У саркофазі виявили три скелети

У єгипетському місті Александрія археологи виявили найбільший гранітний саркофаг, який коли-небудь знаходили в країні. Труну знайшли під час розкопок у районі Сіді Габер на глибині 5 м. Поряд із нею лежала голова з алебастру. Припускають, що вона зображувала похованого в могилі чоловіка, повідомляє Вища рада старожитностей Єгипту.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили велетенський саркофаг, який вважають проклятим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі