понеділок, 01 березня 2021 16:12

Відкопали добре збережену римську колісницю

Відкопали добре збережену римську колісницю
На віллі за міською стіною Помпеїв знайшли давню колісницю Фото: HANDOUT VIA EPA

Археологи розкопали велику церемоніальну колісницю неподалік давньоримських Помпеїв. Знахідку виявили біля стаєнь заміської вілли, де 3 роки тому знайшли останки коней в упряжі.

Колісниця має 4 колеса, дерев'яні, залізні, бронзові, олов'яні деталі та квіткові прикраси. Вона чудово збереглася. Імовірно, її використовували під час проведення громадських свят та парадів, а також шлюбних церемоній. На такій колісниці наречену привозили до будинку нової родини, передає BBC.

Відкриття називають надзвичайно важливим для розширення знань про стародавній світ.

Археологічні роботи проводили в рамках боротьби проти чорних археологів. Вони риють цілі підземні туннелі щоб обійти нагляд, дістатися артефактів та продати їх на чорному ринку. Із колісницею шукачі скарбів розминулися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реставрували стародавню китайську колісницю

У стародавніх Помпеях, античному римському місті, що загинуло внаслідок виверження вулкану, знайшли добре збережений прилавок бару, розписаний фресками. Колись на тому місці був званий термополій - давньоримська корчма-бар, де подавали гарячу їжу і вино з прянощами. Археологи кажуть, що знахідка збереглася винятково добре.

Зараз ви читаєте новину «Відкопали добре збережену римську колісницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі