четвер, 16 травня 2019 13:47

Вагони метро заклеїли незвичними плакатами

Вагони метро заклеїли незвичними плакатами
У Дніпрі запустили потяг української ідентичності. Фото: "Подробности"

У метро Дніпра запустили потяг української ідентичності.

У вагонах розвісили 22 постери до роковин Голодомору в Україні. Вони розповідають про унікальні предмети, культуру та побут українців, повідомляють "Подробности".

"Це все те, чого зараз не існує. Ми відроджуємо сьогодні традиції. Повертаємося до того, що раніше було заборонено і знищувалось цілеспрямовано", - говорить заступник завідувача інформаційно-видавничого відділу національного музею "Меморіал жертв Голодомору" Лариса Артеменко.

Пасажирам сподобався задум.

"Це наша історія. Мої предки теж були під цим пресом. Тому це дуже велике горе для всього народу українського і не тільки", - сказала пасажирка метрополітену Надія Онуфрієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книга про Голодомор отримала міжнародну премію

Потяг української ідентичності курсуватиме 1,5 місяця. У дніпровському метрополітені планують щодня випускати його на різні напрямки.

Ідею створити потягу подав Національний музей "Меморіал жертв Голодомору". Такі поїзди вже курсують у Києві. Незабаром з'являться у метрополітені Харкова.

Архітектори виклали у мережу проект будівництва другої частини Меморіалу Голодомору у Києві, яке триватиме кілька років. Проект опублікований на сайті польської дизайнерської студії Nizio Design International.

Зараз ви читаєте новину «Вагони метро заклеїли незвичними плакатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі