середа, 12 червня 2019 18:30

В українському селі знайшли посуд із гербом литовського правителя

В українському селі знайшли посуд із гербом литовського правителя
В селі Зарічне Тростянецького району на Сумщині розкопали горщик із гербом Вітовта Великого Фото: Данкор Онлайн

Фрагмент стародавнього глиняного глечика із гербом Великого князя литовського Вітовта знайшли у селі Зарічне Тростянецького району в Сумській області.

Археологи вважають, що горщик належав литовцям. Ймовірно посудина була в обозі литовських вояків, які вижили після боїв із татарами і повернулись до фортеці Боголюбово - тепер Зарічне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопали поховання жінки-скіфа

"Археологічні знахідки в Зарічному проливають світло на невідомі сторінки в давні роки. Історія України часів після монголо-татарської навали досі маловідома. Тому Тростянецька громада однією з перших досліджує історію села, що йде в глибину століть", - зазначив Тростянецький міський голова Юрій Бова, повідомляє Данкор Онлайн.

Археологи відкрили саркофаг під підлогою у капличці Різдва Пресвятої Діви Марії в Хелмі, в якому, вірогідно, був похований один із синів князя Данила Галицького.

Капличка розташована в місці, де раніше був кафедральний собор, заснований князем Данилом Галицьким. У храмі поховані сам князь і два його сини.

Польські й українські дослідники, які проводять розкопи, вважають, що це є останки Романа або Шварна Даниловичів. Обидва були синами князя Данила Галицького.

Зараз ви читаєте новину «В українському селі знайшли посуд із гербом литовського правителя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі