вівторок, 28 вересня 2021 12:59

В українському селі розкопали останки 12 німецьких вояків
12

12 вересня в Лугинському районі Житомирської знайшли поховання німецьких солдатів часів Другої світової
Фото: "Пошук"
На шиї одного з солдатів виявився алюмінієвий жетон з номером підрозділу та особистим номером бійця
Усього знайшли 12 солдатів Вермахту і дев'ять жетонів

В Лугинському районі Житомирської області знайшли поховання німецьких солдатів часів Другої світової війни.

Пошуковики перевіряли інформацію місцевих селян про поховання червоноармійців, повідомляє історико-патріотичне об'єднання "Пошук".

"На шиї одного солдата виявився алюмінієвий жетон із номером підрозділу й особистим номером бійця. Зрозуміли, що в ямах лежать солдати Вермахту. Першого дня розкопали рештки шести солдатів. Двоє лежали поодинці - один на спині, другий на животі. Інші четверо лежали в ямах по двоє. Один солдат мав два зубні протези. На всіх - три жетони", - ідеться в повідомленні.

Наступного дня виявили тіла ще шістьох солдатів. У них було декілька гребінців, дзеркальце, хлорниці, чорнильна ручка, складаний ніж, гумка, точилка для олівців і презервативи. У одного солдата в гаманці лежали квитки на театральну виставу в польському місті Бітом. В іншого в кишені лежав свисток і німецька нагорода Залізний Хрест другого класу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На сільському подвір'ї відкопали рештки п'ятьох солдатів

Загалом знайшли 12 солдатів Вермахту й дев'ять жетонів. Про знахідку повідомили народній спілці Німеччини з догляду за військовими похованнями. Підготовили документацію для подальшого передавання решток солдатів для перепоховання на збірному німецькому військовому кладовищі.

Братську могилу 33 радянських воїнів знайшли на території Турійського району на Волині. Археологічні роботи вів біля селищ Годовичі, Торговище, Відюти й Ставок пошуковий загін "Відродження".

Зараз ви читаєте новину «В українському селі розкопали останки 12 німецьких вояків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі