понеділок, 13 червня 2016 11:10

В Україні створять Архів національної пам'яті

В Україні створять Архів національної пам'яті

Нині в Україні працює волонтерський електронний архів визвольного руху, що містить більше 20 тисяч електронних копій документів українського визвольного руху ХХ століття та матеріали КДБ.

В Україні викладуть у вільному доступі документи радянських спецслужб. На даний момент проводиться ревізія архівів КДБ і передача документів від українських силових структур, після чого історики оброблять архіви та викладуть в інтернет. Про це повідомляє Экономические Известия .

"Зараз відбувається процес передачі архівів радянських спецслужб з відомств СБУ, МВС, Міноборони та інших силових і оборонних структур Громадянського архіву Українського інституту національної пам'яті (ОДА УІНП)", — повідомили в УІНП. Таким чином у країні планують створити Архів національної пам'яті.

"Українські силові і оборонні структури проводять ревізію своїх архівів, щоб виявити, які саме документи репресивних органів СРСР 1917-1991 років у них є. Передати дані до Інституту національної пам'яті їм потрібно до 21 травня наступного року. Паралельно ми займаємося створенням і забезпеченням усім необхідним нового Галузевого державного архіву Українського інституту національної пам'яті", — сказав начальник управління інституційного розвитку політики національної пам'яті Ігор Кулик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські інтелектуали прокоментували трагедію на Волині

Нагадаємо, що в Державному архіві Львівської області підготували онлайновий варіант виставки під назвою "Творець української нації. До 125-річчя з дня народження Євгена Коновальця".

Зараз ви читаєте новину «В Україні створять Архів національної пам'яті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua