середа, 04 серпня 2021 15:42

В Одесі хочуть знести унікальну будівлю

В Одесі хочуть знести унікальну будівлю
Одеса може незавжди втратити історичну будівлю друкарні Фесенка Фото: Думская

В Одесі забудовник розпочав роботи з демонтажу історичної будівлі друкарні Фесенка. За часів Української революції там випускали першу державну валюту.

Забудовник "Одеса-Сіті" діє всупереч припису про незаконність знесення історичної споруди, посилаючись на рішення суду. Припис про заборону проведення будівельних робіт забудовник отримав раніше від Міністерства культури та інформаційної політики, але Одеський окружний адмінсуд задовольнив позов компанії з вимогою зупинити його дію, передає "Укрінформ".

Будівельники пригнали автокран та без перешкод розпочали демонтаж конструкцій покрівлі. У поліцію з приводу цього звернулася учасниця ініціативи "Врятуймо друкарню Фесенка" Лілія Андрющенко. Але правоохоронці нічого не зробили для припинення робіт.

Водночас представник забудовника Олег Лавренюк сказав, що будівельники ведуть підготовчі роботи на території історичної будівлі, а на це дозвіл органів влади не потрібен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легендарну "літаючу тарілку" на Либідській обносять парканом

Будівлі "Квіти України" на вул. Січових Стрільців у центрі Києва 3 серпня надали статус щойно виявленого об'єкта культурної спадщини. Так її захистили від забудовників.

Копію наказу Департаменту охорони культурної спадщини також направили до Мінкульту. Відомство має внести об'єкт до державного реєстру нерухомих пам'яток.

Будь-які роботи на щойно виявлених об'єктах здійснюють винятково за наявності письмового дозволу відповідного органу охорони культурної спадщини на підставі погодженої з ним науково-проєктної документації, нагадав чиновник.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі хочуть знести унікальну будівлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі