пʼятниця, 13 травня 2016 13:50

В Києві презентують унікальну працю про Казимира Малевича

В Києві презентують унікальну працю про Казимира Малевича

24 травня о 18:30 у книгарні "Є" (вул. Лисенка 3) відбудеться презентація книжки "КАЗИМИР МАЛЕВИЧ. КИЇВСЬКИЙ ПЕРІОД 1928-1930" за участю упорядниці видання Тетяни Філевської і мистецтвознавця Дмитра Горбачова.

До книжки "КАЗИМИР МАЛЕВИЧ. КИЇВСЬКИЙ ПЕРІОД 1928-1930" увійшли матеріали з архіву М. Кропивницького, мистецькі твори Казимира Малевича з його персональної виставки 1930 року, листи та інші документи, пов'язані з київськими проектами мистця. Повідомляється у facebook.

Наприкінці 2015 року в Києві знайшли нові тексти Казимира Малевича та документи. Близько 70 сторінок машинопису майже 90 років зберігалися в архіві мистця Мар'яна Кропивницького, викладача й асистента Дослідчого Кабінету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті вшанують жертв політичних репресій

Видання є спільним проектом видавництва РОДОВІД і Києво-Могилянської бізнес-школи [kmbs] за підтримки Фонду ІЗОЛЯЦІЯ. Платформа культурних ініціатив та Фонду родини Загорій.

Як повідомлялося раніше, Греція хоче забрати скульптури у Великобританії через ООН. Цього разу відповідальні особи обіцяють залучити до справи ООН та Юнеско.

Зараз ви читаєте новину «В Києві презентують унікальну працю про Казимира Малевича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua