четвер, 26 березня 2015 13:14

В Ізраїлі дикобрази перекваліфікувалися в археологів

В Ізраїлі дикобрази перекваліфікувалися в археологів
Індійський дикобраз. Фото: JanetandPhil/Flickr

Двоє співробітників служби щодо запобігання крадіжок старожитностей, які патрулювали римсько-візантійську археологічну зону в долині Хеферу в центрі Ізраїлю, побачили стародавню глиняну лампу на купі свіжовикопаної землі.

Дослідження ґрунту показало, що в ньому знаходяться й інші фрагменти стародавніх виробів, а вік олійної лампи становить не менше 1400 років.

Вчені встановили, всі ці предмети були викопані з землі не викрадачами старожитностей, а дикобразом, який поблизу вирив нору.

В Ізраїлі досить часто зустрічається чубатий дикобраз (Hystrix cristata), а також індійський дикобраз (Hystrix indica), іноді їх об'єднують в один вид. Нори дикобразів довжиною до п'ятнадцяти і глибиною до чотирьох метрів, забезпечені декількома виходами і підземними камерами. У зоні розкопок дикобрази поселяються досить часто.

Співробітник Управління у справах старожитностей Ізраїлю через The Jerusalem Post звернувся до дикобразів із закликом не споруджувати нір у археологічних зонах, попередивши, що будь-які розкопки без ліцензії вважаються в країні кримінальним злочином.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі дикобрази перекваліфікувалися в археологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі